vrijdag 22 april 2011

Breda winnaar watertappunt!



Even een zelfbevlekkings blogje over mijzelf... Maar vooral voor Breda! Want we hebben, met hulp van Breda DuurSaam en de leden van Transition Town Breda, een heus water-tappunt van JoinThePipe gewonnen!! Yeah! Even copy/pasten van de site Voor De Wereld Van Morgen...


Na een spannende strijd tussen 20 dagwinnaars is Ray Meur uit Breda als winnaar gekozen. Het watertappunt komt in het Valkenbergpark in Breda en wordt geplaatst door Join the Pipe. Ray Meur: "Door dit park komen veel treinreizigers, maar ook joggers, kinderen etc. Daarnaast erg handig voor de vele festivals!"

Actie geslaagd
Sinds het begin van de actie hebben meer dan 100 deelnemers hun favoriete locatie voor een watertappunt op de kaart aangeven en waarom het tappunt dáár zou moeten komen. Daarna is er druk gestemd op de locaties; we kregen ruim 500 stemmen binnen. Elke werkdag won de leukste en orgineelste locatie met de meeste stemmen de dagprijs: een Jointhepipe.org lidmaatschap én een duurzame BPA-vrije fles. De uitreiking van de prijs volgt binnenkort en de aanleg van de watertappunten in het Valkenbergpark in Breda en Munsterplein in Roermond (eerdere winnaar) zal in de loop van het jaar plaatsvinden.

Sociaal netwerk voor kraanwaterdrinkers
Naast de watertappunten in Breda en Roermond, komt er een watertappunt in Dasmina, Bangladesh. Daar is dringend behoefte aan schoon drinkwater. Jointhepipe.org won vorig jaar de ASN Bank Aanmoedigingsprijs van € 2500 en investeert dit bedrag in deze twee watertappunten. Dit eerste sociale netwerk voor kraanwaterdrinkers heeft als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen, overal van schoon drinkwater te voorzien. Door flessen, karaffen en tappunten in de vormen van stukjes pijpleiding te verkopen zamelen zij geld in voor waterprojecten wereldwijd. Vandaag de dag sterven er meer dan een miljard mensen door gebrek aan schoon drinkwater terwijl er tegelijkertijd in Westerse landen miljarden worden uitgegeven aan het kopen van flessenwater.www.jointhepipe.org.


Ik ben heel blij dat Breda als winnaar uit de bus is gekomen. Dit is heel goed nieuws voor Breda en de vele betrokken Bredanaars die gestemd hebben! Maar we zijn er nog niet. Dit moet nu ook gerealiseerd worden. De leden van Breda DuurSaam zullen alles in het werk stellen om samen met de betrokken partijen van de gemeente dit tappunt nog voor de zomer te realiseren. 

De aansluiting is eenvoudig, hij wordt voorzien van een betonnen voet, is 'hufter-proof' en eenvoudig te bedienen. Ik heb gekozen voor Het Valkenberg omdat er door dit park veel treinreizigers passeren, er veel festivals (films, concerten, Breda Barst e.d.) worden georganiseerd. Maar ook zodat sporters, en kinderen hier hun 'kraanwaterdragers' kunnen bijvullen. Het liefst natuurlijk een kraanwaterdrager van JoinThePipe.org... ;-) 


Hieronder nog een filmpje over JoinThePipe en wat ze doen.



Ondertussen stroomt mijn mailbox vol gelukswensen en complimenten! Dank lieve mensen en laat je inderdaad horen, zodat dit tappunt er snel komt!!


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...